کاشت نهال توت چگونه مي باشد

ساخت وبلاگ

کاشت نهال توت چگونه مي باشد:

ميوه توت، ميوه‌اي لذيذ و خوشمزه است که کمتر کسي پيدا مي‌شود که طرفدار آن نباشد. ميوه‌اي که طعم بي‌نظير آن يک طرف، نحوه ميل کردن آن در پاي درخت نيز يکي‌ديگر از جذابيت‌هاي آن ‌است. کساني که طرفدار پر و پا قرص اين ميوه هستند، هر سال در فصل بهار و اواخر ارديبهشت، بي‌صبرانه منتظرند که لذت خوردن آن را تجربه کنند. کاشت درخت توت، نيز مي‌تواند تجربه‌اي جالب با سوددهي فراوان باشد.

از همين رو ما در اين نوشتار تصميم داريم تا مراحل و موارد مربوط به کاشت نهال توت، را بررسي کنيم، تا اگر شما قصد کاشت اين نهال را در حياط، باغ و يا باغچه خود داريد، اين نوشتار براي شما يک راهنماي جامع و کامل باشد. پس در ادامه با ما باشيد.

http://jobs.ict-edu.uk/user/brandmann9/

http://ict-edu.uk/user/brandmann9/

 

بيوگرافي درخت توت:

ميوه توت که نام علمي آن (Morus) ‌است، در کشور ما ايران به‌وفور کاشت مي‌شود. در کشورهاي ديگر مانند چين و يا آمريکا نيز هم چنين کاشت نهال توت؛ رايج بوده و از محصول آن استفاده مي‌شود. البته در هر منطقه نوع ميوه کمي متفاوت‌تر از آن چه ما با عنوان توت مي‌شناسيم، وجود دارد. در هر صورت درخت توت در هر کشور و ايالتي که باشد قطعاً عمري چند صد ساله خواهد داشت. چون درختان توت مي‌توانند تا ساليان دراز عمر کنند. درختي که بسيار به سرما مقاوم بوده و بدنه‌اي کلفت و ضخيم به رنگ زرد و نارنجي دارد.

کاشت و تکثير درخت توت

جهت تکثير گياه توت روش هاي مختلف تکثير جنسي و غيرجنـسـي( رويشي) وجود دارد اما مناسبترين روش تکثير به جهت حفظ ساختار ژنتيکي گياه و عدم تفرق صفات؛ استفاده از روش هـاي رويشـي تکثير گياهان نظير پيوند، قلمه، شاخه خوابانيدن و … است. به جهـت سادگي، پايين بودن هزينه ها و دسترسي سريعتر به نهال توت روش قلمه زني، آن هم با استفاده از قلمه هاي چوبي (سـخـت يـا خشـبـي) به عنوان بهترين و سهل الوصول ترين روش توصيه مي گردد.

بستر کاشت قلمه مي تواند؛ خاك گلدان هاي نايلوني يکبار مصرف با درصد ترکيب مشخص از ماسه، کود حيواني و خاك باغچه باشد کـه در زير شاسي نگهداري مي شوند يا خاك زمين خزانه آماده شده (يعنـي زمين شخم و ديسک زده و با کود حيواني مخلوط شده و بـه شـکـل جوي و پشته درآمده) و يا خاك خود زمين اصلي يـا مـحـل احـداث توتستان پس از انجام عمليات خاك ورزي مناسب و کوددهـي بـاشـد . البته کاشت قلمه در خزانه و يا گلدان روش هاي مناسبتري مي باشند.

در صورتي که نياز به توليد نهال در طي مدت زمان 3 الي 4 ماه و انتقال و کاشت نهال در زمين اصلي در طول سال باشد و يا زمين و امکانات مکانيزاسيون خاك ورزي و آبياري مناسب در دسترس نباشد، روش گلداني براي کاشت درخت توت توصيه مي شود. در غير اين صورت، روش توليـد نـهـال در زمين خزانه؛ به دليل داشتن مزايايي چون توليد نهال هاي يکساله با قابليت ضدعفوني مطمئن تر و تلفات کمتر در مرحله انتقال به سرتاسر کشور و نيـز قابليت گيرايي و جوانه زني بهتر و بيشتر در زمين اصلي؛ توصيه مي گردد.

تکثير نهال توت و پيوند نهال توت چرا مهم است؟

پيوند نهال توت يا تکثير نهال توت از ديگر مواردي است که در آموزش کاشت نهال توت بسيار اهميت دارد.

تکثير نهال توت با قسمتي از گياه توت انجام مي گردد.

با تکثير و پيوند نهال توت مي توانيد ميوه ها و گياهان سالم تري را توليد کنيد.

قلمه زدن درخت توت:

پيش تر بيان کرديم که قلمه درخت توت به دو صورت انجام مي‌گيرد:

روش چوبي

روش سبز

در نمونه اول سرشاخه‌ هايي با قطري در حدود 3 سانتي‌ متر و طول 20 سانتي‌متر را در فصل بهار که هوا مناسب است در خاک مي‌کارند. قلمه تا رسيدن فصل بهار و دماي مناسب هوا بايد در محيط‌هايي با هواي شبيه‌سازي شده همانند سردخانه‌ها نگهداري شوند.

در روش قلمه‌ زني سبز نيز شاخه‌ هايي را جدا مي‌ کنند که داراي جوانه باشند. تعداد جوانه‌ ها بايد در اين شاخه‌ها نسبتاً زياد باشد. تنها دو برگ انتهايي از شاخه جدا نمي‌شوند و بقيه برگ‌ها در فصل بهار مجدداً در زمين کاشته خواهند شد.

آموزش روش کاشت درخت توت

براي تکثير درخت توت، بهترين موقع هنگام رسيدن واريته هاي مختلف اين ميوه است، براي بذر گيري، ميوه هاي رسيده را از پايين درخت يا روي درخت جمع کنيد و در ادامه گوشت اين ميوه را از بذر روي غربال با فشار آب جدا کنيد. حالا بايد بذرها را در اتاق به وسيله گرماي طبيعي يا سايه خشک کنيد. براي بهتر تخمير شدن، ميوه هاي رسيده را 4 الي 5 روز داخل ظرفي در گرماي اتاق قرار مي دهند.

بهتر است که بذر توت را در همان سال اول بکاريد چون قهوه ناميه آن به مدت 3 ماه حفظ و نگهداري مي شود. کاشت درخت توت به شکل بذر به راحتي ممکن است.

نحوه کاشت نهال توت در ايران

همانطور که مي دانيد هر نهال بايد زماني که خواب مي باشد طبق خصوصياتي که دارد در فصل مورد نظر کاشته شود. نهال توت نيز بهتر است در سال اول خود و در فصل بهار يا پاييز (متناسب با شرايط اقليمي محل کاشت نهال توت ) زماني که نهال خوابيده است، کاشته شود. بهترين روش آبياري نهال توت نيز در هفته يک يا دوبار آبياري است.

البته بسته به خاکي که در آن نهال توت کاشته مي شود، ممکن است آبياري يک بار يا دو بار در هفته انجام شود. در خاک هاي رسي بهتر است آبياري يک بار در هفته باشد. ريشه هاي نهال توت مي بايست به خوبي خيس شوند و مرطوب بمانند تا رشد خوبي داشته باشند. پس از آنکه نهال توت بزرگ شد، ديگر به آبياري کمتر نياز دارد.

آموزش کاشت نهال توت و فاصله کاشت درخت توت

همانطور که پيشتر براي آموزش کاشت نهال توت اشاره کرديم، در اين مطلب به بررسي فاصله کاشت درخت توت و يا فاصله کاشت نهال توت مي پردازيم.

فاصله کاشت نهال توت مي بايست ? تا ? متر باشد. اين فاصله براي رشد بهتر و بيشتر ريشه هاي نهال توت ضروري مي باشد. ريشه هاي نهال توت نبايد در عمق زياد قرار بگيرند و همان حفره اي که اندازه ي گلدان نهال توت مي باشد، کافي است. يکي از مهمترين مواردي که در نحوه کاشت درخت توت اهميت بسيار بالايي دارد، کود دهي مي باشد.

يک بار کود دهي براي درخت توت در سال پس از کاشته شدن و بزرگ شدن، کافي مي باشد. بيش از يک بار کود دادن سبب مي شود تا رشد نهال و درخت توت با مشکل رو به رو شود. ماه اسفند بهترين ماه براي کود دهي به درخت توت بوده و تابستان و پاييز و دو ماه اول زمستان براي کود دهي اصلا مناسب نيست.

آموزش کاشت نهال توت و بهترين زمان کاشت نهال توت در ايران

نهال درخت توت در ايران در مناطق شمالي و استپي کاشته مي شود. بهترين زمان کاشت نهال توت در ايران فصل بهار و يا پاييز است. البته در مناطق سردسير و يخبندان، بهترين زمان کاشت نهال توت، در بهار مي باشد. کاشت نهال توت در بهار سبب مي شود تا اين نهال از سرماي زمستان در امان بماند و يخ نزند.

البته در مناطق گرمسير و مناطق معتدل به دليل آنکه زمستان يخبندان نيست، مي توانيد در پاييز نهال توت را بکاريد.

شرايط جوي مناسب کاشت توت

اين گونه اکنون بطور گسترده در سراسر جهان در مناطقي با اب و هواي معتدل يا گرم کاشته شده و به طور گسترده و به صورت طبيعي کاشت مي شود. اين گياه از شبه قاره هند ، افغانستان و ايران گرفته تا جنوب اروپا بيش از هزار سال است که براي برگ ان براي تغذيه کرم هاي ابريشم پر ورش داده شده است.

اخيراً ، در مناطق آشفته مانند حاشيه کنار جاده ها و پياده روها در مناطق شهري در بيشتر مناطق آمريکاي شمالي به صورت کاملاً طبيعي کاشت شده است. امروزه از انواع توت به عنوان يک درخت زينتي استفاده مي شود که سايه آن بدون ميوه مورد نظر است. گونه گوزني توت سفيد ، Morus alba ‘Pendula)’) يک گياه زينتي محبوب است.

اين گونه به يک درخت برگي محبوب در بين شهرهاي بياباني جنوب غربي  ايالات متحده تبديل شده است که به دليل سايه آن و همچنين خوشه هاي توت استوانه اي شيرين و مايل به سفيد آن معروف است. گرده گياه در برخي از شهرها که به دليل افزايش تب يونجه مقصر شناخته شده است ، مشکل ساز شده است.

نور – توت ها در آفتاب کامل شکوفا مي شوند اما در سايه جزئي نيز رشد خوبي دارند.

نياز به آب : توت ها گياهان مقاوم به خشکي هستند اما در مناطقي که ميزان بارندگي بين 600 تا 1500 ميلي متر در سال دارد ، به بهترين شکل رشد مي کنند. ديده شده که توت ها در تالاب ها و در کنار رودخانه ها نيز به خوبي رشد مي کند ، زيرا اين گياهان نسبت به آب تحمل زيادي دارند ، گرچه معمولاً در محيط هاي غير تالاب رشد مي کنند.

زيستگاه – توت معمولاً در مزارع قديمي ، کنار جاده ها ، حاشيه هاي جنگلي ، محيط هاي شهري و مناطق ديگر رشد مي کنند.

سرسختي – توت درخت بسيار سر سختي است و تا درجه حرارت 36- درجه سانتيگراد را تحمل مي کند، اما در آب و هواي نيمه گرمسيري و مديترانه اي به راحتي رشد مي کند.

بوم شناسي – بسياري از پستانداران کوچک از جمله پرندگان ، روباه ها ، سنجاب ها و جوندگان از توت ها تغذيه مي کنند.

خاک – توت ها خاک لومي گرم و مرطوب و خوب زهکشي شده را در موقعيت آفتابي ترجيح مي دهند. با اين حال آنها با خاکهاي درشت ، متوسط ??و ريز سازگار هستند و طيف وسيعي از pH 5-7 را تحمل مي کنند.

محيط – درختان باد ، خشکسالي ، سرما و سايه جزئي را تحمل مي کنند ، بنابراين مي توانيد تقريباً در هر کجا آنها را کاشت کنيد. اين گياه پس از گرفتن در خاک نسبت به نمک بسيار تحمل دارد. درختان توت مي توانند بسيار بزرگ شوند و در صورت بلوغ سايه سنگيني به خود مي گيرند ، بنابراين اين مساله نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.

ما اندامهاي تحتاني درختان خود را کوتاه مي کنيم تا فضا و نور بيشتري براي طيف وسيعي از درختان ، درختچه ها و گياهان کوچکتر فراهم شود.

باغداري و مراقبت‌هاي لازم از آفات و بيماري‌هاي درختان توت:

از جمله نکات مهمي‌ که در پرورش و کاشت نهال توت؛ بايد مورد توجه قرار دهيد اصول مربوط به کاشت در آن ‌است. رعايت خاک، آب و هوا و آبياري مناسب از جمله اين اصول هستند. خاک‌هاي شني لومي و آب و هواي معتدل بايد فراهم شود تا باغداري مناسب براي نهال توت به عمل آيد. مبارزه با آفات که همچون ديگر نهال‌ها براي درخت توت نيز انواع آن وجود دارد، از ديگر اصولي است که بايد در محافظت از توت به کار برد.

از شايع‌ ترين آفات نهال هاي توت انواع شته‌ ها، شپش‌ ها، پشه توت و انواع کنه‌ها هستندو البته ناگفته نماند که عوامل ويروسي و باکتريايي نيز همچنين ممکن است باعث ايجاد بيماري در درختان توت شوند. استفاده از روش‌هاي بيولوژيکي در مقابله با انواع ويروس‌ها و آفات، همان‌طور که پيش‌تر نيز اشاره کرديم، بهترين روش ممکن است.

به کار بردن انواع روش‌ هاي بيولوژيک براي مبارزه با آفاتي که براي نهال توت مضر هستند، بهترين روش ممکن خواهد بود. تا حد امکان از سموم براي از بين بردن آفات استفاده نشود که مي‌تواند خود عواقب بدي را براي مزرعه، محيط و همچنين نهال شما داشته باشد.

دانستني ها درباره درخت توت

ميوه هاي توت سفيد طعمي شيرين دارند و بر خلاف ميوه هاي ديگر که معمولا همزمان و به يکباره مي رسند در مدتي طولاني مي رسند و دوران باردهي اين درخت هم 6 تا 8 هفته است.

چوب اين درختان کاربرد زيادي دارد و در کشور هند از چوب توت براي صنايع دستي، کابينت و وسايل ورزشي مانند چوب هاکي چمن و راکت تنيس استفاده مي کنند، از شاخه هاي توت هم براي درون سبد بافته شده استفاده مي شود.

درخت توت براي تثبيت ساختار فيزيکي خاک و کنترل فرسايش مفيد است، برگ هاي توت فرنگي داراي 18 الي 25 درصد پروتئين است و بسيار خوب هضم مي شوند.

برگ هاي توت در کشور کره به عنوان چاي استفاده مي شود و داراي ويتامين هاي گروه B و D و فلاونول است که باعث شده است به عنوان سبزي خوردن هم استفاده شود.

تغذيه ، آبياري و مراقبت

تغذيه – توت به کود کمي نياز دارد. هنگام کاشت درختان جديد ، پوشاندن سوراخ کاشت با 20 تا 30 ليتر کمپوست و تکرار اين کار در اوايل بهار براي 2 سال اول ، به رشد آنها کمک زيادي خواهد کرد.

آبياري – درختان توت سريع رشد مي کنند و با دسترسي به آب در دوره گلدهي و باردهي ميوه بيشتري توليد مي کنند. درختان جوان به اب بيشتري نياز دارند و براي 2-3 سال اول با 30 ليتر آب هر 2 تا 4 هفته بدون باران آبياري مي شوند.

علفهاي هرز : در هر فصل بهار بيرون کشيدن علفهاي هرز که در تابستان شروع به رشد مي کنند به رشد گياهان جوان کمک مي کند. با بالغ شدن درختان ، آنها در بين ساير انواع گياهان به خوبي رشد مي کنند.

هرس : اندامهاي تحتاني درختان خود را به ارتفاع تقريبي 5-6 متر هرس کنيد تا به شما امکان کاشت زير درخت و دسترسي آسان به اطراف درخت را بدهد. درختان به خوبي به اين نوع هرس پاسخ مي دهند. در صورت هرس درختان جوان ، جوانه هاي گل و ميوه در سال دوم رشد مي کنند.

برداشت – ساده ترين روش براي برداشت يک توت سفيد روش لرزاندن درخت و گرفتن ميوه است.

ميوه تازه فقط چند روز ماندگاري  دارد و اگر بلافاصله آنها را نمي خوريد بهتر است در يخچال نگهداري شود. اين يکي از اصلي ترين دلايلي است که ميوه توت زيادي را در مغازه ها نمي بينيد. ميوه ها همچنين مي توانند خشک يا يخ زده شوند .

https://my.carthage.edu/ICS/Academics/EXS/EXS_3070__UG16/RC_2017_UNDG-EXS_3070__UG16_-01/Announcements.jnz?portlet=Announcements&screen=View+Post&screenType=next&&Id=55a3bc38-5bc5-473b-87d3-c67599771d3c

https://ezproxy.cityu.edu.hk/login?url=https://alphanahal.ir/

 

سرگرمی...
ما را در سایت سرگرمی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاووسی فر csttudentt بازدید : 168 تاريخ : جمعه 27 آبان 1401 ساعت: 11:52

لینک دوستان

خبرنامه